Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Το τσίπουρο αλλού Το τσίπουρο και στα μπαρ

Το τσίπουρο και στα μπαρ

Έχουμε γίνει οπαδοί των πλέον απίθανων αλκοολούχων  από όλο τον κόσμο. Βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις εξωτικών ποτών. Το τσίπουρο γιατί όχι; Είναι κι αυτό ένα «εξωτικό» ποτό της πατρίδας μας. Ακούγεται παράξενο. Αλλά είναι πραγματικότητα.. Άρχισε δειλά - δειλά να σερβίρεται σε μπαρ από τολμηρούς και χωρίς προκαταλήψεις μπάρμανς. Προτιμούμε για την χρήση αυτή το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, περίπου σαρανταπέντε βαθμών. Σερβίρεται σκέτο ως ένα κλασσικό ξερό απόσταγμα  ή σε κοκτέϊλ. Ας μην ξεχνάμε ότι η γκράπα Ιταλίας είναι ένα αντίστοιχο ποτό.  Να λοιπόν μερικές προτάσεις που στηρίζονται αποκλειστικά σε προϊόντα της ελληνικής γης.

on the rocks:
Σε χαμηλό ποτήρι με πάγο.

krokos:
Σε ψηλό ποτήρι, προσθέτουμε λίγους κόκκους κρόκου και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε πάγο. Το ποτό παίρνει ένα έντονο κίτρινο χρώμα και εμπλουτίζεται με το χαρακτηριστικό άρωμα του κρόκου.

mare nostrum:
2 δόσεις κρασί «Μοσχάτος Σάμου»
1 δόση τσίπουρο 40% ή τσικουδιά
1 δόση χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι λικέρ κουμ - κουάτ 
4-5 σταγόνες λεμόνι
Χτυπάμε στο σεϊκερ και σερβίρουμε με πάγο και φέτα πορτοκάλι.

porfyra:
3 δόσεις κρασί «Μαυροδάφνη Πατρών»
1 δόση τσίπουρο 40% ή τσικουδιά
2/3 δόσης χυμός λεμόνι
Χτυπάμε στο σεϊκερ και σερβίρουμε με πάγο και φέτα λεμόνι.

Βρίσκεστε εδώ: Home Το τσίπουρο αλλού Το τσίπουρο και στα μπαρ